Home » Projects

Saudi Council Of Engineers Headquarters

The Saudi Council of Engineers announced a competition in 2013 to design its headquarters. FA participated in the competition and won the first place.
Conceptually the SCE building was designed to create contemporary and futuristic work spaces over eight stories above the ground while meeting the clients needs for flexibility. Geometrically, the enclosure was designed as a double layered skin consisting of glazed faces protected by a parametric perforated metal skin. The parametric metal skin was generated from a field of a non-typical 3D folded polygons that differentiated based on the solar radiation and weather changes over the year.
Project  Location:Riyadh-K.S.A
Lot Size:2380 m2

Project Size:Three Basements,FG,8 Typical Floors
Project Type:Offices
Project Date:2014
Provided Service :Architectural Design,Engineering Services